60 mil med buss

trött och sliten efter 60 mils bussåkande + match. men vi vann med 6-2. inte överlägset men vi vann, å de är ju de som räknas. sen om det hade blivit 100-0 eller 2-1 spela ju ingen roll. vi fick två poäng med oss iaf! sen att de kanske inte gör några under för våran målskillnad är ju en annan historia, men de kvittar. vi har nog en chans å vinna serien ändå!

mer ha jag tyvärr inte å berätta idag. jag är bara allmänt trött. ska nog snart gå å sova, känns väldigt lockande. sweet dreams

a-laget

ha nyss komme hem från a-lagsmatchen. dom va riktigtriktigt bra idag! dom ledde med 2-1 till de va 48 sek kvar. då gjorde teg mål, men man ska inte klaga! dom spela förjävla bra!

nu vänta jag bara på mat och leker med mia. syster, mia å björn far vid 8 så då ska ja hitta på nåt med anna å sofia.

plus att björn ha fixa moxilla firefox åt mig, å de är bäst

mamma mia! & dumpad.

igår va najs. först skola, sen så for jag å anna hem till mig. vi såg på AA å fika gofika! clementiner, paprika, äpple, banan, pepparkaksdeg och saft :) haha.



sen så åt vi middag på tg.. efter de träffa vi sofia på ica å vi hyrde två filmer, mamma mia! the movie och dumpad.

 

mamma mia va riktigt bra! dumpad vet jag inte, de va mest konstig. inte nån film ja rekommenderar ;p haha..


idag är jag uppe rätt tidigt, för idag kommer syster, mia å björn! :) som jag ha längta! jaja, imorse klev ja iaf upp 9 å duscha. ska snart upp på affärn å köpa fika till imorrn, för då far vi på match till skellefteå. och matchen som skulle ha varit idag blir itne av. norsjö hade inget lag. menmen, de bli senare istället. inte bra, men såäre... iaf, ha en bra dag! :) 


vinst!

nåt som ja inte ha berättat tidigare är att vi hade match igårkväll i storuman.. vi vann med 4-0, vilket va skönt, fick träffa elin också ju :) hur som helst så blev de ett jävla kaos, vi va sena och de blev bråk... och inte under matchen.. utan när vi kom hem. men så äre.. bli ju annat nu framöver iaf å de känns förjävla bra! så slipp vi höra alla jävla klagomål på oss!

hur som helst, ja ha verkligen fått in julkänslan nu.. sitter här och äter hemmagjord pepparkaksdeg :) de är en massa julbelysning i alla hus å lucia är snart här. åh, de känns riktigt bra :) håller på å lyssna på en amssa julmusik också så de här kan ju inte bli bättre!


jag sov 5 timmar i natt så jag är riktigt trött. ska nog gå å sova snart.. godnatt

lucia! :)

träningen igår gick bra, plus att de va riktigt skoj också!

idag ha ja först gått i skola och vi ha haft luciaträning som gick över förväntningarna :) kan nog bli bra det här! men sen när man sku sjunga duettprovningen inför alla andra så först så slog jag oskar hårt med mitt papper för han sjöng inte, sen gjorde ja samma sak på victor, å sen så skärde min röst sig, sen skärde de sig igen och då slog ja våran musiklärare med mitt papper... sen så sänkte han tonerna (typ?) å då lät de ju bätttre, skärde sig ju int iaf ;p haha

sen for iaf ja å anna hem till mig å såg söndagens avsnitt av AA och fika. sen plugga jag inför fysikprovet imorrn medan anna satt vid datorn.. vi ha prov i atom och kärnfysik och ja fattar inte.. de fastna bara inte! plus att ja ha tyska verbprov imorrn också. sen på torsdag äre matteprov kap. 1&2. sen på måndag äre kemiprov om atomen och lalala.. sen tisdag eller fredag skulle jag tro att vi har verbprov i engelska med typ 120 verb....... USCH... jaja. inte mycke å göra åt saken.


nu ska ja väl försöka få i mig nån mat och sen blire drill. efter de blire AA å plugggggg,. tråk


julkänsla!

idag vann vi, med 10-3. ingen välförtjänt seger men.. vi vann så man ska väl inte klaga.

ikväll ska jag göra hk:n och plugga tyska verb. sen ska ja se AA och göra pepparkaksdeg med mami! :) myskväll, ska ba tare lugnt.

är riktigt taggad på jul! absolut bästa tiden på året. december och advent, lucia, julafton, paket och nyår! och en massa ljus och pepparkaksdeg ;) å nu när ja äntligen ha sån julkänsla kan ja passa på å lägga upp lite jul och vinterfoton som jag tog förra året. ha ändå inge bättre för mig för tillfället ;p

  
  
     

som sagt, jag vill ha jul, NU!

rörigt.

okej, nu skäms jag. ha varit riktigt dålig på att blogga i veckan. men den här veckan ha bara vare ett enda kaos. både negativt och positivt. men de negativa har väl egentligen inte så mycket att göra med er andra. men de är iaf en massa som händer omkring oss i nian och kring lucia. som gör att allt blir förstört. lär ju bl.a. knappast bli nån lussenatt. vilket känns ritkigt tråkigt, men som sagt. mer än så tänker ja inte lämna ut.

idag vare iaf fotbollsavslutningen.. de va skoj, först va vi på skjutbanan, fick prova skjuta kula, pistol och hagel. vårt lag kom tvåa, men vi va inte långt ifrån ;p jaja, sen for vitill kansliet. blev frågesport och kasta tennisbollar i hål på en bollvägg(?) som på lilla sportspegeln iaf ;P haha. sen blev de pizzan. å efter de åkte ja med anna å postis till ishallen och vi kolla på a-lagets match, sista perioden iaf. förlust för dom blev de ... menmen. hade även kunnat träffa elin som va här idag.. men fick aldrig tid till de eftersom vi hade avslutningen... :/ men ja få ju träffa hon på onsdag iaf, då ska vi spela bortamatch mot dom :)

ikväll vet ja int riktigt va de bli men, och sen imorrn klockan två blire match hemma mot skellefteås 95:or.. :) ha en bra kväll!


och eftersom ja fick tillsägelse av emma så ska ja försöka skärpa mig och lägga upp bilder. så här kommer en.

kommer sakna de nå grymt mycke! tack för i år tjejer.

vatttenflaskor!

de va skönt å träna iaf, men jag känner mig bara ännu tröttare.. nu ha vi i vårt lag fått egna vattenflaskor också. svarta och röda och kostade 60 kr styck. förstår ni ens att dom hade råd? ;P haha. alla fixa ju dit fina grejer med tejp vilket orsakade att vi blev sen ut på isen, men haha ;P dom är iaf stenhård så de kom knappt nå vatten när man tryck på dom.. menmen.

hur som helst är jag bara meganervös för torsdag och fredag.. tordag äre verbprov i tyska och fredag äre biologiprov.. usch..

men, på söndag äre match! :) hemma mot skellefteå klockan 2!


nu ska ja hoppa in i duschen! sov gott.

jag är....

..moster åt världens sötaste tjej! de ni :) och saknar syster grymt mycket. ska försöka ta mig till lycksele nån helg framöver. eller ska och ska, jag måste!

ikväll blire träning igen. tro fan ja ska unna mig en.. ledig vecka eller nått? min kropp känns som sirap..

jaja.. nu ha ja fundera i typ 5 min på vad ja ska skriva så nu bli de slut, precis här!

anna och thereses lista v.46

veckans värsting: anna tog hem den åter igen. hon lyckas, de är allt vi säger!
veckans kalkon: anna har knappt nån röst kvar!
veckans kanon: thereses lag vann båda sina matcher i helgen! :)
veckans "ord": hell yeah!

trötter!

usch så trött jag är. min kropp känns som spaghetti, plus att jag är meeeega mätt på de. ha fått gomidda ju :)

kan ta å berätta lite om igårkväll. jag och sofia for till anna å där satt vi å kolla på tv och prata om allt och inget, eftersom vi va ensamma ;P haha. sen så kom annas mamma hem med mat åt hon så hon åt å jag å sofia kolla på ännu mer tv. sen gick vi ut en sväng i kylan och prata en massa. sen for jag hem och sov.

ikväll blire iaf anna och andra avenyn! sen ska vi väl försöka knåpa ihop veckans lista också, som blivit mer börda än nöje ;p haha. menmen, de ska göras de också!

nä, nu kommer anna. hare bra.


seger igen!

igår vare ju arvidsjaur. idag blev de teg och vi vann med 5-3! :) grymt skönt! mycke bra grabbar!

å glömde berätta att de kom typ 1 dm snö igår :) så nu äre alldeles vitt! plus att de är grymt fint väder ute, och livet leker ;)

seeeger!

yeeep. vi vann med 8-5! :) haha. första ledde dom och vi hängde inte riktigt med. andra dominerade vi och gjorde många mål. tredje blev de världens kaos den sista halvan av tredje perioden. och ett tag i slutet hade vi bara en spelare på avbytarbänken (och fem på plan då). för resten va utvisade.. haha. jaja, vi spelade ju iaf klart och vann, så man ska inte klaga. imorrn blire ny match hemma mot teg. lär nog bli en massa slagmål då också, så vi få ba hopppas att vi ha många spelare. så vi iaf kan spela färdigt matchen.

ikväll vet jag faktiskt inte vad som händer. hoppas att de är nån som är ledig iaf =)


nu ska jag upp på affärn med mamma å sen blire duschen. ha inte hunne de än så ;p

stylad.

idag varte lycksele som sagt. lagomt skoj vare, de va iaf roligare än i vilhelmina! jag är fortfarande inte riktigt säker, men de ska bli spännande till jul å se va man söker för nått :) hamnade hur som helst där frisörerna håll till och fick håret stylat, gratis.

ska också passa på å tipsa om en riktigt rolig sida som ja hitta på kusin emmas blogg :) http://www.coolstuff.se


how do you sleep while the rest of us cry?
how do you dream while a mother has no chance to say goodbye?

den låten väcker mycke tankar i huvet. vet inte varför men den är väldigt speciell på nått sätt..
 
verkar som att du och jag växer ifrån varandra. och kanske är det så också. att du kanske tycker att jag är för töntig för dig? vad vet jag? vad hände mellan oss egentligen? va vare som gick snett och va äre som ha gjrot att de ha blive såhär? som sagt, du kanske helt enkelt är för cool för mig. well, isf, så ska du få slippa mig. har hellre vänner som uppskattar mig för den jag är och inte för den jag borde va i dina ögon. minns att de va såhär tidigare också, och i all förtvivlan slet jag sönder en ganska värdefull ägodel, inte värdefull i pengar, men den betydde rätt mycket. och jag bara slängde bort den. sen blev de bättre igen. förhoppningsvis löser det sig och allt bli som vanligt. som de borde va..


tränatränaträna!

riktigt jävla less på dig alltså. de enda du klarar av är att trycka ner mig. well, you succeded! nöjd nu?!

nu ha ja träna iaf. känns rätt skönt i kroppen men den skriker efter sömn. men de bli inte sängen än iaf. ska kika på tv och äta granatäpple som mamma så snällt köpt åt mig =) sen imorrn blire lycksele som sagt. få lite sovmorgon också på köpet så de bli nog bra! plus att eftersom vi missar själva skolarbetet slipper vi ha biologiprov i veckan utan de bli nästa vecka. och sen så missa vi ju en timme bad också, så de gillar vi! om ni inte förstod de så hatar jag verkligen bad med skolan. usch så tråkigt. fast på sommarn, utomhus äre ju underbart! haha. sov så gott!


we live and we learn..

lycksele.

idag ha ja gått i skola som vanligt.. lika drygt som vanligt. jag är ordenligt skollessss! imrorn ska vi iaf till lycksele å kolla på gymnasieskolan där. jag hoppas hoppas att de känns bra. annars då vetttefan..

de här va en av anledningarna till att jag valde bort detta förra året. helvete


nä, nu ska jag inte låta er höra mer av mitt klagande.. jag är iaf riktigt spänd på nästa lördag. fotbollsavslutning med både oss a-flickor och damlaget. vi ska ha med oss vinterjacka, täckbyxor, mössa, vantar och varma kläder. jag känner mig som ett frågetecken ;p och med tanke på vilka som kommit på denna brillianta ide så har man u faktiskt en anledning att känna sig lite orolig ;p haha. nämen, ja tro de bli skoj iaf! hoppas bara de inte krockar me nån match...

förresten. två hemmamatcher i helgen. lördag mot arvidsjaur kl. 12. söndag mot teg kl. 10. bli kämpigt men.. ;p

anna och thereses lista v.45

en aning försenad men bättre sent än aldrig ;)

veckans värsting: mattias hotade anna med att han skulle bryta av hennes naglar! (vi hade inget bättre på lager för tillfället)
veckans kalkon: anna har fortfarande ångest över skorna i umeå...
veckans kanon: a-laget vann sin första match! :)
veckans goding: JULMUST!

malgomajskolan.

idag va vi som sagt i vilhelmina å kolla på deras gymnasieskola. känns inte riktigt som att de är nåt för mig. hitta inte nå program där som jag riktigt känner för.. däremot ha ja fått upp ögonen för ett annat program, handels! finns i lycksele, umeå, vännäs, övik och strömsund. kanske bli där ni se mig nästa höst? vem vet?;) jaja..

och ni får ursäkta förseningen av veckans lista. men jag ska ba prata lite med anna så kommer den lite senare idag troligtvis!:)

ikväll blire drillning och sen ska vi sälja julkort för å få ihop nå pengar till den där resan som vi ska på innan sommarlovet. yeees, så de är min kväll. hare bra.

måndag igen!

igår bleve match me b-pojk. vinst med 5-1 och de blev ett mål för mig. men jag är inte på långa vägar nöjd! huvva nej. de gick riktigt kasst för mig...

idag ha jag ba gått i skola som vanligt. sen bleve anna å sofia å AA på datorn :) sen bleve en massa prat bara.

nu ha ja äte och ska snart dra mig till träningen. sen blire hem, duschen å tvn. ingen läxa tills imorrn heller :) vi ska till vilhelmina och kolla på skolan där. så såäre!

hockey!

jag är ordentligt sliten idag.. efter en match igårkväll och en idag. sen blire en imorrn också.. igårkväll bleve vinst för oss med 5-1 efter en minst sagt kaotisk match! speciellt trredje perioden. alla ville ba slåss.när de återstod 40 sek av matchen blev 2st ur vårt lag utvisade 10 min var för osportsligt uppträdande. sen när det återstod 12 sek då åkte en till från vårt lag ut 10 min för osportsligt uppträdande han också ;p och de här är bara smakprov mina vänner! haha. 1 andra perioden åkte 4 st ut efter slagsmål. vår målvakt fick 10 min, som jag fick sitta av. men ändå så jävla klockrent, vilhelmina hade otroligt omogen (och en aning onykter?) klack ;P hahaa. dom sjöng om att vi va dåliga, osv. men vi visa ju iaf vilka som var de bättre laget! sen då när vi vann så ställde alla i vårt lag sig framför vilhelminas klack och hurra! hahahahaha. så jävla klockrent!! HAHAHAHAAH!

sen idag blev de förlust med 8-4 än fast dom itne va så jättebra som man kanske hade förväntat sig. men vi hade inge flyt idag.. så såäre! och de gick verkligen URkasst för mig idag.. huuvvaligen.

jaja,. vi kom iaf hem kring 6. jag fick mat och sen kom madde, anna å emil. vi snacka med nurmisar och de va riktigt skoj :) men dom ville fara ut en sväng så jag stanna hemma, eftersom vi far halv 8 imorrn.. och sen nu innan middan märkte jag att jag hade fått mejl av min nurmo :) riktigt jävla skoj! hon verka sjuuuukt snäll :) så de hhär bli nog bra.


nu ska jag nog byta om till nå myskläder och sättta mig framför tvn med lite julmust :) de är fan de godaste som finns!
MUMMMAAA :)
(bild från google.se)


HOCKEY

i helgen blire hockeyhockeyhockey för hela slanten! imrornkväll blire match i vilhelmina. på lördag match i umeå och på söndag blire vännäs med b-pojk. plus att vi ha haft träning ikväll. och på måndagkväll äre träning. så de bli 5 dagar på rad med bara hockey! så som ni kanske redan räknat ut själv blire mycke hockey i bloggen dom närmaste dagarna ;p

jaja, nu ska jag väl hoppa in i duschen (som jag inte orkat göra än). sen så vet jag faktiskt inte. ska träna på engelska verben och prata med folk på msn skulle jag tro :)

imorrn få vi pizza till lunch på pizzerian. av räddningstjänsten för att vi va så duktiga på den där "olyckan"... de ni!;)

nurmo!

igår hade jag inte tid att skriva för jag va inte hemma på hela dagen. igårkväll va lycksele och vilhelmina här och berättade om sina gymnasieskolor och en massa program. fick massa broschyrer och grejer.. så de bli spännande de här ;P

ja, å idag ha vi då fått våra nurmosar ;P haha. min heter Annika Yli-Jaskari. ;P haha. hon gillar dansar hip hop, spelar gitarr och är ledare för nån flickklubb, sen gillar hon iron maiden(?)... jag blir lite rädd. våra intressen är så olika som dom kan bli ;s.. jag skrev fotboll, hockey och kompisar. men de bli nog spännande ;P haha. sen jennifers nurmo har exakt likadant efternamn som min nurmo. kanske tvillingar? om inte annat släkt? jaja, jag kan berätta några namn här ;p
emma - Mira Hirsimäki. anna - Ella Niemistö. malin - Salla Viitala. madde - Sonja Peurala. ja, som sagt, rena grekiskan, de här me finska ;p haha. jaja, jag längtar iaf GRYMT mycke... fan så jävla skoj;D haha. och sen vårt avslutningsprogram när dom kommer hit v.8. alltså, FYFAN... så jävla skoj!!!! allvarligt. de kommer nog bli de bästa nånsin! HAHAHA

å sen ikväll blire träning och ba lugnt, AA och lite annat.. nu ha jag slut på saker att berätta för tillfället. ha en bra kväll!

paltkoma.

nu är jag i paltkoma, som rubriken talar om. oj så mättande, men oj så gott :) haha.

igår blev de långpromenad med sofia och anna. surra om allt och inget ungefär ;p bl.a. gymnasiet å allt sånt.. de gör mig nervös... herregud. va ska de bli av de här? ;P

jaja, idag ha de vare skola igen. börja me luciaträningen idag också. vi vart 35 st tilllslut. jaja, de är ändå inte länge kvar nu! :) hoppas de bli bra iaf.. en aning katastrof idag ;P hahaha. men vi är ju bäst, så de löser sig säkert;) haha.


ikväll blire drillning och sen blire emma och lite plugg. även AA. iofs har jag redan sett dagens avsnitt på datorn men de skada ju inte å se de igen. allvarligt, man kan fan inte bli less på de programmet! PUSSSS


bästbästbäst!
(bild från google.se)

skola, igen..

ja, nu ha man gjort bort första skoldagen efter lovet... känns inge vidare. men de är ändå inte så jättemegalänge tills jullovet, så de är ba å härda! vissa få ju ha lucia, så vi lär nog ha rätt skoj;D haha. lussenatt å allt! menmen, nu ska jag sluta surra om skolan..

ikväll blire iaf ingen träning. varför vet jag itne? men vi ska iaf dit ändå, å prata om nåt? låter lite mystiskt men ;p haha.


jaja, sen få vi se om de bli nån promenad elelr liknande? hursomhelst, ha en bra kväll!

anna och thereses lista v.44

här kommer den första listan, v.44.

veckans värsting: anna tog hem den! mer sägs inte.. och de är nog lika bra de! ;P haha men therese tyckte iaf synd om anna... ;P
veckans kalkon: vi båda skulle köpa skor i umeå men mitt i allt så gjorde vi inte det, och vi ångrar oss megamycket..
veckans kanon: karin och clara va hemma i veckan :) :)
veckans låt: pink - so what


min helg.

hade tänkt berätta lite om helgen. fredagkväll blev de middag. med karin, clara och anna. tacos, och de va riktigt gott :) vi prata om allt mellan himmel och jord. sen kom madde, vi åt glass och sen kom sofia. vi såg vi på idol, åt godis och popcorn och tog de lugnt. sen lite senare kom emma struuump. vi prata och så. plus att vi fick besök av bus-eller-godis-ungar... haha. anna och madde alltså ;P sen for madde hem. och då hitta vi en film på 5:an, red eye. en jobbig film, sån här då man inte ens hinner andas för att de händer saker hela tiden. den va riktigt spännande iaf, och bra ;P haha. sen så for alla hem, förutom anna ;P vi satt å gjorde mest ingenting ;P haha. sen for vi hem till hon och jag sov där.

lördag vakna vi, åt lunch och sen for vi å såg på a-lagets match mot lanza chiefs. hon, jag och kusin emma :) dom förlora med 1-7 men kusin andreas gjorde ju iaf mål :) efter de for jag och emma hem till dom. vi såg modo en stund tills kusin andreas kom hem. vi beställde mat från pizzan. sen satt vi ba å dega på 2 timmar. efter de skjutsa emma mig till sofia. jag va med hon hela kvällen och de va trevligt. sen hämta emma mig igen och sen blev de lite tv-tittande och sen blev de sängen.

idag ha vi gjort så lite som möjligt. mamma och pappa ringde och väckte mig 10.. sen så ha vi ba äte och sett på tv. jag och andreas spela lite tv-spel och sen kom mamma å hämta mig. nu ha jag duscha och ba tagit de lugnt. väntar på att få mig nån mat..

och nu är lovet slut..... usch.. men bara 52 dagar tills jul! 7 veckor kvar med andra ord! men bara de blir december snabbt. lätt mysigaste månaden på hela året! ååååh. jaja, ikväll blire iaf anna och andra avenyn :)

passar på att lägga upp lite bilder från fredagskvällen :) enjoy!

  
                 
  
  
                                           

ja, de här är, som ni kanske förstår bara bilder från själva middagen och en stund efter. när emma, sofia och madde dök upp glömde vi bort kameran. så ni för nöja er med det här! ;P

bild 1: annas fina "uppläggning" av godiset!
bild 3: karin och clara! för dom som inte visste de;)
bild 5: anna och clara (igen)! för dom som inte visste de;)
dom 4 sista bilderna: annas fina namnskyltar, som användes vid bordsplaceringen!
resten får ni klura ut själva ;p och bilderna jag är med på behöver inte kommenteras ;P men om jag säger såhär, man måste ju bju på sig själv ibland;)

ha en bra kväll.


RSS 2.0